Protocoale SIP securizate: UDP vs. TCP vs. TLS

Session Initiated Protocol (SIP) este esențial pentru comunicațiile moderne în cloud. Dar conexiunile SIP sunt IP-based, făcându-le vulnerabile la atacuri. Cum funcționează semnalizarea SIP, care este cel mai bun protocol pentru trunchiuri-interioare SIP securizate și cum vă protejați rețeaua de atacurile cibernetice?

UDP, TCP și TLS: bun, mai bun și cel mai bunApelurile dumneavoastră SIP sunt transmise în siguranță? Pentru a afla, verificați cum sunt transportate apelurile dvs. Există trei protocoale comune utilizate în SIP: UDP, TCP și TLS. Fiecare protocol are un mod de utilizare, care nu include întotdeauna securitatea ca prioritate. Să aruncăm o privire mai adanca asupra diferențelor dintre aceste trei protocoale SIP.

User Datagram Protocol (UDP)

UDP, este protocolul implicit pentru aplicațiile VoIP datorită vitezei sale excelente de livrare. Acest protocol oferă doar elementele esențiale necesare pentru a transporta mesaje vocale și media, deplasând rapid și eficient aceste pachete între doi utilizatori. UDP este bun pentru viteză și eficiență. Cum funcționează UDP?Adună toate datele si adauga un header unic la intregul pachet. Datele constau din porturi de origine și terminare, lungimea pachetului și suma de control ( checksum).Pachetele UDP (datagramele) sunt condensate în pachete IP și mutate la destinație.

Transport Control Protocol (TCP)

TCP, sau protocolul de control al transportului, oferă utilizatorilor o livrare fiabilă de voce și mesagerie pe Internet. Acest protocol este responsabil pentru livrarea pachetelor într-o anumită ordine, indiferent de cât timp durează. TCP este excelent pentru livrarea fiabilă a pachetelor. Cum funcționează TCP?Configurarea TCP utilizează o strângere de mână ( handshake)  în trei căi între client și un server. Este compus din trei mesaje care permit punctelor finale să sincronizeze (SYN) și să confirme (ACK) fiecare proprietate de conexiune, inclusiv adresele portului. Clientul selectează un număr de secvență (SYN).Serverul își selectează propriul număr de secvență și recunoaște numărul de secvență al clienților (SYN/ACK).Clientul confirmă numărul serverului (ACK).

Transport Layer Security (TLS)

TLS, sau Transport Layer Security, este cel mai puternic protocol responsabil pentru securizarea mesajelor vocale și media SIP. Acest protocol folosește criptarea criptografică pentru a oferi securitate de la capăt la capăt. TLS este cel mai bun pentru criptare, autentificare, integritatea datelor și trunking SIP securizat în general. Cum funcționează TLS?La fel ca TCP, TLS începe cu o strângere de mână ( handshake) : Protocolul inițiază părțile să negocieze un cod de cheie criptat partajat între client și server.Permite ambelor puncte finale să se autentifice și să verifice cine spun că sunt.Cu propriul mecanism de încadrare, protocolul înscrie fiecare mesaj cu un cod de autentificare pentru a asigura integritatea și autenticitatea mesajului.

Call Now Button